Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Posredujemo vam povezavo za prijavo otroka v vrtec od 1. 2. 2021 naprej. Prosimo vas, da obrazec izpolnite tisti starši, ki boste otroka pripeljali v vrtec naslednji teden. Vaša prijava bo veljala do nadaljnjega, v kolikor bodo vladni ukrepi ostali takšni, kot so sedaj. Vse sprotne spremembe v povezavi z uro prihoda in odhoda sporočajte vzgojiteljici.

Prijavni obrazec:

https://forms.gle/9JGwcXLpSwTkkUZ88

PRIJAVO IZPOLNITE DO PETKA, 29. 1. 2021, DO 16. URE! Zaradi lažje organizacije dela, vas prosimo za upoštevanje roka in termina prijave.

Prijave za naknadne nove prihode otrok v vrtec (po 9. 2. 2021) bomo zbirali preko posebne spletne prijave, ki bo od prihodnjega tedna na volji na naši spletni strani: www.vrtec-konjice.si. Starši, ki boste otroka prijavili v vrtec za prihodnji teden, ne potrebujete izpolnjevati dodatne prijave.

Vzgojno – izobraževalno delo v vrtcu bomo organizirali ob upoštevanju higienskih priporočil NIJZ. Skladno z usmeritvami in priporočili pristojnih ustanov bomo prilagodili organizacijo in delovanje vrtca:

  • organiziramo stalne mehurčke z nižjim številom otrok, ki se med sabo ne družijo, združujejo in mešajo;
  • vsak oddelek – mehurček je organizacijska celota, ki ima svoj odpiralni in zapiralni čas, le-ta pa je odvisen od prihodov in odhodov otrok.

Na podlagi okrožnice MIZŠ, vas obveščamo, da v izogib prevelikemu številu otrok v oddelkih ob ponovnem odprtju vrtcev, glede na epidemiološko situacijo, NIJZ priporoča, da starši uporabijo druge možnosti za varstvo otrok, v kolikor jih imajo. Starše naprošamo, da glede na trenutne razmere, otroke v vrtec prijavite tisti starši, ki vrtec zaradi različnih razlogov nujno potrebujete.

POMEMBNE INFORMACIJE:

  • Vlada RS že pripravlja PKP8, v katerega bo vključena tudi določba, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila.
  • Prisotnost otroka v vrtcu je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca.
  • Starši ob prijavi otroka zapišite točen čas prihoda in odhoda otroka iz vrtca ter le-to  dosledno upoštevate, saj je od tega odvisna skupna prisotnost strokovnih delavcev v oddelku.
  • Pomembno je dosledno upoštevanje vseh zdravstveno – higienskih protokolov, ki so sprejeti na nivoju vrtca.
  • Ob prihodu otroka v vrtec je potrebno predložiti izjavo o zdravstvenem stanju otroka (priloga 3): http://www.vrtec-konjice.si/files/2020/10/IZJAVA-STAR%C5%A0EV.pdf.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na vodstvo vrtca.

Tomaž Popović,

ravnatelj

 

Dostopnost