Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Na nas se obračate z vprašanji v povezavi z upravičenostjo do oprostitve plačila za otroke, ki v času epidemije ne obiskujejo vrtca.

V obvestilu za starše, ki smo vam ga posredovali dne 21. 1. in 28. 1. smo navedli zapis, ki smo ga s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli v okrožnici, dne 20. 1.: »Vlada RS že pripravlja PKP8, v katerega bo vključena tudi določba, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila. Določba bo veljala tako za javne kot za zasebne vrtce.«

Včeraj popoldne pa smo v novi okrožnici Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, z dne 28. 1. lahko prebrali: V »črnih« regijah, v katerih je z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo, bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20 in 203/20 – ZIUPOPDVE)«.

 Okrožnica ne vsebuje nobenih dodatnih pojasnil, kako pripraviti obračun oskrbnin za otroke v rdečih regijah, tako za tekoč teden, kot za prihodnje tedne, za čas trajanja epidemije.

Zbiramo dodatne informacije in pojasnila, da vas bomo lahko čim prej informirali.

Na tem mestu moramo dodati, da se trudimo starše informirati korektno in s točnimi podatki in v obvestila vnašamo le tiste podatke, ki jih v obliki okrožnice prejmemo s strani pristojnih ustanov. Pomembno nam je ohranjanje zaupanja staršev v teh nemirnih časih in seveda ohranjanje naše verodostojnosti. Marsikateri starš se je namreč na podlagi te informacije odločil, da bo otroka imel še doma.

Takoj, ko prejmemo dodatna pojasnila, vas bomo o tem obvestili po e-pošti in preko spletne strani.

Hvala za razumevanje.

Tomaž Popović,

ravnatelj

Dostopnost